miercuri, 11 mai 2022

Tipuri de certificate pe care merita sa le dobandesti

Certificat ISO 27001, certifică că ați luat măsurile de precauție necesare pentru a vă proteja informațiile stocate și pentru a preveni accesul și modificarea de către persoane neautorizate. Certificatele ISO 27001, emise de organisme de certificare precum Sicert, certifică faptul că un sistem de management al securității informațiilor a fost evaluat pentru a respecta cele mai bune practici.

Caracteristici specifice standardului 27001

- ISO 27001 este armonizat cu alte sisteme de management precum ISO 9001 și ISO 14001

- ISO 27001 se concentrează pe procesul de îmbunătățire continuă a sistemului de management al securității datelor

- Standardul clarifică documentația și cerințele de înregistrare

- inclusiv procesele de evaluare și management al riscurilor

Cu alte cuvinte, standardul folosește o abordare cuprinzătoare a securității datelor. Elementele care trebuie protejate includ informații digitale, documente pe hârtie și active fizice (calculatoare și rețele) și cunoștințele angajaților. Problemele cu care trebuie să vă confruntați variază de la dezvoltarea abilităților de echipă până la protecția tehnică împotriva intruziunilor în sistemul IT. ISO 27001 vă va ajuta să vă protejați datele conform următoarelor principii:

1. Confidențialitatea asigură că informațiile pot fi accesate numai de personalul autorizat

2. Integritatea păstrează esența și integritatea informațiilor și a metodelor de procesare

3. Disponibilitatea asigură că utilizatorii autorizați au acces la informații și resurse aferente atunci când este necesar.

De fapt, succesul unei organizații poate fi măsurat astăzi prin modul în care organizația procesează informațiile. Confidențialitatea datelor cu caracter personal, disponibilitatea sistemelor informatice și acuratețea informațiilor financiare joacă un rol de neegalat pentru orice tip de organizație: mare sau mică, business sau guvern. Multe exemple recente arată că nicio afacere sau organizație nu este imună la un posibil atac cibernetic sau o încălcare a datelor. Pe lângă riscul de a pierde încrederea clienților tăi ca organizație, acest lucru poate duce la pierderi financiare uriașe.

Deci, în loc să vă asumați toate aceste riscuri, Sicert vă poate ajuta să obțineți certificarea ISO 27001, prin care puteți păstra securitatea cibernetică a celor cu care faceți afaceri, și nu doar atât.

Implementarea corectă și completă a standardelor de management ISO nu este responsabilitatea organizației. De exemplu, puteți selecta un singur standard. Dar dacă vrei să fii certificat, trebuie să îndeplinești toate cerințele standardului. În acest caz, organismul nostru independent va evalua probabilitatea dumneavoastră de a deține un astfel de certificat la cerere. Dacă evaluarea este pozitivă, veți primi dovada scrisă că îndepliniți toate cerințele standardului. Acest certificat este valabil 3 ani, dacă doriți, puteți reînnoi perioada de valabilitate cu un nou proces de certificare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu