joi, 3 februarie 2022

Amsterdamul și frumusețile sale

Situat pe râul Amstel și fondat în secolul al XII-lea, Amsterdamul are caracter, frumusețe, istorie și o imagine totalmente modernă. Astfel, Amsterdam a fost centrul financiar mondial în secolul al XVII-lea și este plin de clădiri vechi grandioase, canale concentrice, muzee de talie mondială, precum Rijksmuseum, Muzeul Van Gogh și Casa Annei Frank ), sute de cafenele moderne, în care poți să petreci clipe de-a dreptul unice. Un city break în Amsterdam este binevenit oricând îți dorești să scapi de tot ceea ce înseamnă rutină pentru câteva zile.

Clima blândă din Amsterdam îl face prietenos pentru turiști pe tot parcursul anului, cu temperaturi medii cuprinse între 21 și 26 de grade Celsius între iunie și august. Așadar, nici prea mult, nici prea puțin, ci temperaturi potrivite pentru o plimbare pe jos.


Totuși, dacă vă pregătiți de un city break în Amsterdam, trebuie să vă pregătiți câteva resurse financiare încă din timp. Unele aspecte legate de viața în Amsterdam sunt destul de scumpe. Așteptați-vă să plătiți peste 100 EUR pentru o cameră de hotel, cât despre transportul public, acesta este destul de accesibil.

Amsterdam este cunoscut și ca Veneția Nordului, deoarece are peste 100 de kilometri de canale.

Există patru căi navigabile principale - canalele Singel, Herengracht, Keizersgracht și Prinsengracht - care formează semicercuri concentrice în jurul Amsterdamului și sunt rezultatul unei planificări meticuloase a orașului în secolul al XVII-lea.

Aproximativ 1.500 de poduri frumoase traversează acele canale și aproximativ același număr de clădiri monumentale pot fi văzute din ele.

Făcând un tur cu barca pe canal este o modalitate bună de a vă orienta, de exemplu, tururile Amsterdam Canal Cruises trec prin Biserica Wester, Casa Annei Frank, Gara Centrală, Casa Rembrandt, Primăria, Piața Dam și Rijksmuseum).

Dacă te hotărăști să mergi într-un city break în Amsterdam, trebuie să știți că 3 milioane de oameni fac excursii pe canalele acestea în fiecare an, semn că este cu adevărat un loc în care chiar poți fi impresionat.

De asemenea, dacă ajungeți într-un city break în Amsterdam este bine să știți că aici a locuit pentru o scurtă perioadă de timp pictorul autodidact Vincent van Gogh. Muzeul omonim al orașului conține cea mai mare colecție de picturi Van Gogh din lume, împreună cu piese alese ale altor maeștri din secolul al XIX-lea.

Găzduit într-una dintre puținele clădiri moderne din Amsterdam, proiectată de arhitectul De Stijl Gerrit Rietveld și deschisă în 1973, Muzeul Van Gogh este cea mai populară destinație turistică din Amsterdam, atrăgând peste 1,3 milioane de vizitatori pe an.

Colecția este organizată în cinci secțiuni - lucrări timpurii (până în 1886), Paris (lucrări din 1886 până în 1888), Arles (1888-1889), St Remy (1889) și Auvers (1890) - fiecare reprezentând o perioadă diferită a lui van Gogh. pictând viața.

Lucrările expuse permanent includ opt autoportrete Van-Gogh, Malurile Senei, Casa Galbenă, Dormitorul, Câmpul de grâu cu corbi, Mâncătorii de cartofi, Dormitorul lui Vincent din Arles, Scaunul lui Gaugin, trei versiuni de Floarea-Soarelui și Iris .

 

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu