vineri, 18 noiembrie 2016

Portugalia, o tara ce merita vizitata in fiecare an


O ţară veche, o ţară mică dar care a fost o putere colonială, ultima care a redat independenţa posesiunilor sale, este căutată de turişti iar revista USA Today a numit-o, în 2014, drept The Best European Country.
Cele mai căutate destinaţii portugheze sunt Lisabona, Algarve, Porto, insulele Azore şi Madeira dar şi Fátima, faimos loc de pelerinaj (anual vin aici 4-5 milioane de oameni).
Sanctuarul din Fátima este unul dintre cele mai cunoscute altare de pe glob, totul pornind de la trei copii cărora li s-a arătat Fecioara Maria acum o sută de ani.

Algarve este cel mai cunoscut loc pentru plajă (nisipul şi apa, soarele de-a lungul anului) dar şi pentru satele pitoreşti. Astfel Faro arată aproape la fel ca acum două sute de ani.
Din Lagos şi Sagres au pornit expediţiile spre coasta africană prin Atlantinc.
Fortăreaţa Fortaleza de Sagres şi Capul São Vicente reprezintă vestul extrem al Europei, numit de romani drept Promontorium Sacrum.

Un City Break în Portugalia oferă savoarea mâncărurilor bune, foarte multe pe bază de peşte, de căutat în mulţimea de mici restaurante numite tasquinhas. Însoţind mâncarea cu un vin bun, specific locului: Vinho Verde, Vinho de Alenteho, Porto, Moscatel etc. Madeira este regiunea viticolă cea mai cunoscută.
Funchal, din Madeira, se ilustrează printr-un original mod de a ajunge, din cartierul de pe coline în centru, printr-un soi de tobogan, creat prin 1850, azi fiind căutat de turişti. Astfel alunecarea cu mare viteză pe străzile din Funchal creează bună disopiziţie şi senzaţii speciale. E vorba de un obiect ce seamănă cu o sanie, cu tălpici de lemn, dirijat de bărbaţi îmbrăcaţi în alb, cu pălării de paie şi încălţaţi cu cizme de cauciuc pentru a putea pune frână. Coborârea durează aproximativ 10 minute şi se poate atinge viteza de 45km/h.

Portugalia este căutată şi pentru muzica ei, cunoscuta fado, nascută pe străzile Lisabonei.

Un City Break portughez este o imersiune în partea romantică a vieţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu